Matematik

Definition : Sinus og Cosinus og tangens

14. maj 2012 af Vandfald18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Håber nogen kan hjælpe mig .

Hvordan gøre man rede for definitionerne for sinus, cosinus og tangens ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Simple noter:

-    Enhedscirklen

-    y = sin(x)

-    x = cos(x)

-   a = Δy/Δx = sin(x)/cos(x) = tan(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2012 af SuneChr

Søg på enhedscirklen, en cirkel med radius 1.


Svar #3
14. maj 2012 af Vandfald18 (Slettet)

Mange tak . Det gøre jeg lige


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. maj 2012 af mathon

se


Svar #5
14. maj 2012 af Vandfald18 (Slettet)

Hvordan vil du starte med at forklare det ? Jeg mangler at sætte ord på det for en bedre forståelse .


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2012 af anonym1996 (Slettet)

Definition af cosinus.
" Cosinus til en vinkel v er x-koordinaten til retningspunktet P, forkortet cosv." 

Definition af sinus
"Sinus til en vinkel v er y-koordinaten til retningspunktet P, forkortet sinv."

Definition af tangens
"Ved tangens til v forstås tallet tanv = sinv/cosv  (cosv ≠ 0)"

Tænk på cirklens ligning, (x-a)2 + (y-b)2 = 1

Enhedscirklen har centrum i punktet (0,0) og har radius 1. 
Ligningen for den cirkel er derfor 
(x-0)2 + (y-0)= 1 ⇔  x+ y= 1

Hvis v er en vilkårlig vinkel til retningspunktet P med koordinaterne (cosv, sinv) på cirklen, så  passer koordinatsættet i cirklens ligning 

(cosv)2 + (sinv)= 1 

Ligningen mellem cosinus og sinus kaldes grundrelationen
cos2v + sin2v = 1 

 


Skriv et svar til: Definition : Sinus og Cosinus og tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.