Matematik

kegle og cylinder mål

15. maj 2012 af ramyar (Slettet) - Niveau: 8. klasse

godaften det mig mester ;P

 

jeg har en opgave som jeg har svært ved at løse så hvis i kan hjælpe mig vil jeg blive glad 

 

en cylinder og en kegle har rumfanget 1000 cobik cm og højden 10 jeg skal finde nogen mål til dem begge 

 

på forhånd tak :P

 


Svar #1
15. maj 2012 af ramyar (Slettet)

har i problemer med at forstå mit spørgsmål eller ved i det ikke :P

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt rumfangsformlerne for kegle og cylinder

Vkegle = (π/3)·h·r2

Vcylinder = π·h·r2

Indsæt værdierne for V og for h og beregn r .


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2012 af Andreww (Slettet)

Kegle       :  V = 1/3 * h * G

Cyinder    :  V = r2*π*h     eller   V = h*G

 

Hvor G er grundfladen.


Svar #4
15. maj 2012 af ramyar (Slettet)

men problemet er at jeg ikke har radius .p

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den skal du jo finde ud fra V og h . Isoler r i de to udtryk.


Svar #6
15. maj 2012 af ramyar (Slettet)

kan det så passe at radius i 2 er 31,4 på keglen


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, ikke helt. For keglen haves

r2 = 3·Vkegle/(π·h) = 3·1000cm3/(π·10cm) = (300/π) cm2 ≈ 95,49 cm2


Svar #8
15. maj 2012 af ramyar (Slettet)

men hvorfor gange med 3 med v 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Fordi man isolerer r2 fra formlen

V = (π/3)·h·r2 .

Man ganger med 3 og dividerer med (π·h) på begge sider.


Svar #10
15. maj 2012 af ramyar (Slettet)

tusinde tak :P


Skriv et svar til: kegle og cylinder mål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.