Fysik

Fysik eksamen 2007

18. maj 2012 af MetteNielsen1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har problemer med opgave 7 fra Fysik A eksamen 2007.

Opgaven lyder:
I et metro-tog måles lufttrykket forrest i toget under opbremsning ved en station. Togets indvendige længde er 38,5 m, og togets indvendige tværsnit er 4,0 m^2. Luftens densitet inde i toget er 1,21 kg/m^3 .

(så er der en graf der beskriver trykket i toget under opbremsningen som funktion af tiden)

Opgaven er nu: Vurdér ud fra grafen den største acceleration under opbremsningen.

 

 

Hjæælp! - Tak


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2012 af xDBareEndrit (Slettet)

Hej

Du skal først starte med at beregne volumen. Du har fået opgivet et tværsnit og en længde af toget.

V=4 m2*38.5 m = 154 m3

Du kan nu ud fra volumen beregne massen, da du også har fået opgivet densiteten for luft
Massen skal du dividere med densiteten, og du ville få en masse på 186.34 kg

Du skal nu bruge formlen nedenfor, hvor P er trykket, m er massen, a er accelerationen, og arealet er tvrsnitarealet.

P= (m*a)/ areal

Du skal aflæse ud fra grafen hvad trykket er. Trykket til tiden 0 er lig med 100.98*10^3 Pa, dette skal du trække fra trykket når den er konstant i et stykke tid, og det er den ved et tryk på 101.03*10^3 Pa

Altså skal du løse ligningen, og beregne accelerationen:

(-100.98*103 Pa +1034 * 103 Pa)=(186.34 kg*a) / 4.0 m2 

Jeg fik selv accelerationen til 1.07 m/s2

Håber det kunne bruges.


Skriv et svar til: Fysik eksamen 2007

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.