Matematik

Forskrift for en hyperbel

19. maj 2012 af lufthansa (Slettet)

Er der nogen der kan forklarer mig hvordan følgende forskrift er fremkommet:

Data:

L = Arbejdskraft 130 , 75 , 55 , 44 , 32 , 29 , 26 , 20 , 15 , 13

K = Maskiner 1 , 2 , 3 , 4 , 6 , 7 , 8 , 11 , 16 , 19

Skal læses således at (L,K) er feks lig med (130,1) eller (55,3)

Disse data udgør så en hyperbel med forskriften K=519,30*L^(-1,285)

Er der nogen der kan hjælpe mig med at forklare hvorledes det er fremkommet ?

Jeg er helt blank


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2012 af mathon

    potensregression                         ( ikke hyperbel )

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2012 af SuneChr

# 0

Kurven lægger sig også tæt op ad hyperblen, idet eksponenten er noget nær  (- 1).

Kun når eksponenten er (- 1) eksakt, ér det hyperblen.

Man kan jo så til en vis grad sige, at hyperblen er billede af potensfunktionen med eksponent (- 1).

Der er sikkert nogen, der ligesom konstruktionen af superellipsen, som eksperimenterer med superhyperblen, hvor man rykker på eksponenten, ligesom i ellipsens 2. potens. Men det er en helt anden opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2012 af mathon

Man kan jo så til en vis grad sige, at hyperblen er billede af potensfunktionen med eksponent (- 1)

--->

Man har da, at hyperblen er billede af potensfunktionen med eksponent (- 1)

                                      y = b·x-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Skitse af potensregressionen vedhætet til orientering    ;-)

Vedhæftet fil:1 HYPERBEL.PNG

Svar #5
19. maj 2012 af lufthansa (Slettet)

Tusind tak

I hvilket program har du lavet den potensregression ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Geogebra  (gratis)

Du kan osse lave lignende regressioner i Graph  (gratis)

;-)


Svar #7
19. maj 2012 af lufthansa (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Forskrift for en hyperbel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.