Matematik

Linjerne l og m er givet ved ligningerne

19. maj 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal lave en opgave der lyder :

 

Linjerne l og m er givet ved ligningerne

l: 2x-y-5=0

m: x-3y=0

Først skal jeg vise at l og m ikke er parallelle.

Det gøre jeg ved hjælp af determinanten og får det til 5

dvs. de to linjer er ikke parallelle

dernæst skal jeg finde koordinatsættet til skæringspunktet.

 

Jeg er ret meget i tvivl.

jeg løser de to ligninger  og får y til at være 5/-7

og x = 15/-7

En der gider at regne efter om jeg har gjort det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Determinanten? ...

2x - y - 5 = 0  ⇒ y = 2x - 5

x - 3y = 0 ⇒ y = (1/3)x


Svar #2
19. maj 2012 af Glans (Slettet)

Jeg forstår ikke din forklaring


Svar #3
19. maj 2012 af Glans (Slettet)

og hvorfor sætter du spørgsmålstegn under determinanten?


Svar #4
19. maj 2012 af Glans (Slettet)

Kan se jeg havde lavet fejl. får x= 3 og y= 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

l:      y = 2x - 5

m:    y = 1/3 * x

Med hældningskoefficienterne 2 og 1/3 er de ikke parallelle
------------------
Træk m fra l:

0 = 5/3 * x - 5

5/3 * x = 5

x = 3

y = 1/3 * x = 1

Skitse vedhæftet    ;-)

Vedhæftet fil:1 linier.PNG

Skriv et svar til: Linjerne l og m er givet ved ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.