Matematik

Udlede differentialkvotient til e^x * x^4

19. maj 2012 af jhjjhjjhj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan udleder man differentialkvotienten til f(x) = e^x * x^4 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Benyt at

(u·v)' = u'·v + u·v'

Det står jo i din matbog.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2012 af SuneChr

# 0  Anvend reglen i # 1.

Nu kan du så prøve, om  f '(0)  =  f '(- 4)  =  0   ?             Så har du sikkert gjort det rigtige.


Svar #3
19. maj 2012 af jhjjhjjhj (Slettet)

Bliver den så bare e^x * 4x^3 ?

Det giver bare ikke f'(-4) = 0...


Svar #4
19. maj 2012 af jhjjhjjhj (Slettet)

Eller hov nej vent, nu tror jeg måske jeg har forstået det... Bliver den:

f(x) = ex

f'(x)=ex

g(x) = x4

g'(x) = 4x3

h'(x) = f'(x) • g(x) + f(x) • g'(x)

Bliver den ex • 4x + ex • 4x?

På forhånd tak!


Skriv et svar til: Udlede differentialkvotient til e^x * x^4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.