Matematik

Bestem ligning for cirklen

19. maj 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået centrums koordinater( 2, 3) og r = √7

 

og jeg har bestemt cirklens ligning til at væere( x-2)^2 + (y-3)^2=7 er det rigtigt eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2012 af SuneChr

Ja, det er rigtigt.


Svar #2
19. maj 2012 af Glans (Slettet)

goodies. Tak-.  Hvordan undersøger man om en ligning er en ligning for en cirkel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

En ligning er en ligning for en cirkel, hvis den kan skrives på formen

(x - a)2 + (y - b)2 = r2


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2012 af davidsh (Slettet)

Eller y = sqrt(x^2 + r^2 + a^2 + b^2 -2bx - 2ax)

:P


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke ligningen for en cirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2012 af mathon

           

                               x2 + y2 + 2dx + 2ey + f = 0

                                           C = (-e,-d)       r = √(d2+e2-f)
og dermed


                               y = e ± √(e2- f - x2 + 2dx)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2012 af mathon

    redigering:

                      C = (-d,-e)       r = √(d2+e2- f)

  og
                      -d-r ≤ x ≤ -d+r           -e-r ≤ y ≤ -e+r


Skriv et svar til: Bestem ligning for cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.