Matematik

halverings

20. maj 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej hvordan regner man denne ud?

 

Massen af det kemiske virksomme stof i valiumpiller (diazepam) reduceres i menneskelegement med 2% i timen. Hvor mange timer går der, inden stofmængden er halveret?

 

altså man bruger vel aT1/2=1/2

 

men hvad jeg sætter jeg ind i formlen? kender ikke rigtig noget andet end vækstraten er -0,02


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af mathon

       

                                       m = mo·0,98t

                                       m/mo = 0,98t

                                      (1/2)mo/mo = 0,98

                                      (1/2) = 0,98

                                      log(1/2) = log(0,98)·T½


                                      T½ = log(1/2) / log(0,98)

                                     

 


Svar #2
20. maj 2012 af sexysofie (Slettet)

er ikke lige så skarp til mat så vil du være sød og tælle hvad m0 er  og hvor du fik 0,98 fra :)


Svar #3
20. maj 2012 af sexysofie (Slettet)

eller jeg forstår det faktisk godt... 

men hvordan finder man 0,98 ? hvad skal man gøre


Skriv et svar til: halverings

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.