Kemi

fremstilling af natriumcarbonat

21. maj 2012 af Tine2012 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle

Håber de kan hjælpe med dette spørgsmål



Hvordan man fremstiller 250 ml af en 0,5 M Na2CO3 (natriumcarbonat) opløsning



På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2012 af mathon

M(Na2CO3) = sum({2,1,3}*{22.990,12.011,15.999}) g/mol = 105,988 g/mol

250 ml 0,5 M Na2CO3

indeholder
                        m = V
· c · M = (0,250 L) · (0,5 mol/L) · (105,988 g/mol) = 13,2485 g Na2CO3 (vandfrit)
 


Svar #2
22. maj 2012 af Tine2012 (Slettet)

Tusind tak:)!!!


Skriv et svar til: fremstilling af natriumcarbonat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.