Matematik

stamfunktionen til et tal gange x

22. maj 2012 af kidmartion (Slettet)

Hvordan finder man stamfunktionen til f.eks. 10x ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2012 af mathon

                              F(x) = 5x2 + k

                              F '(x) = f(x) = 5 · (2·x2-1) + 0 = 10x


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Generelt

∫ a·xn dx = a·xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1 ,

som sikkert kan findes i bogen.


Svar #3
22. maj 2012 af kidmartion (Slettet)

Eksempel med 10x:

10x^(1+1)/ 1+1
=5x^2

Grunden til at man siger (1+1) er fordi det bare er x? Hvis det havde været x^2 så ville det være (2+1) ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt. Der gælder jo, at x = x1 . Ved integration af en potens (der ikke er -1), forøges eksponenten med 1 .


Skriv et svar til: stamfunktionen til et tal gange x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.