Matematik

Ligning for tangent til graf i punkt.

23. maj 2012 af Bananagirl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.

Jeg har fået oplyst at P(1,3) ligger på grafen for f , og at f er en løsning til dy/dx = 2x + xy.  Jeg tænker at jeg skal bruge y= f'(x0) (x-x0) + f(x), men jeg har lidt svært ved at finde ud af hvordan, jeg skal finde ud af hvad f(x) er.

Er der nogle, der kan hjælpe mig?                      

                                           


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2012 af mossegaard (Slettet)

1. Du starter med at indsætte punktet P (1,3) i lign.  

dy/dx = 2x + xy = 2*1 + 1*3 = 5 

Nu har du så hæld., altså a = 5

Nu bruger du formlen:

y = a(x-x0)+y= 5(x-1) + 3 = 5x - 2

Så ligningen bliver y = 5x - 2

 


Skriv et svar til: Ligning for tangent til graf i punkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.