Matematik

Hjælp til at finde b!

23. maj 2012 af hallomedmig (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa! Jeg har en opgave der lyder sådan her:

Nedenstående tabel viser antallet af anmeldte voldsforbrydelser i 1998 og 2006.
 

År                                                                         1998              2006
Antal anmeldte voldsforbrydelser                 13422           19577

Udviklingen kan i perioden efter 1998 med god tilnærmelse beskrives ved modellen
y=ax+b
Hvor x er antal år siden 1998, og y er antal anmeldte voldsforbrydelser.

a. Benyt tallenes oplysninger til at bestemme tallene a og b
b. Hvad fortæller tallene a og b om antallet af anmeldte voldsforbrydelser?
c. Hvornår vil antallet af anmeldte voldsforbrydelser ifølge modellen komme over 25.000?
 

I a. hvor jeg skal finde a og b, har jeg problemer med at finde b.

b=y-ax, b=13.422-a(769,38)*1998
Sådan ville jeg sige, men synes at tallet bliver alt for højt! Nogen som kan hjælpe og se, hvor det går galt..? :)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

x er antal år SIDEN 1998.

Du har 2 punkter og 2 ubekendte, a og b. Opstil 2 ligninger med 2 ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2012 af mathon

                                    

                                        a = (y2-y1) / (x2-x1)

                                        a = (19577-13422) / (8-0)

 

                                        b = 13422 - a·0

                                       


 


Svar #3
23. maj 2012 af hallomedmig (Slettet)

arrrhhhh jeg troede at 1998 og 2006 var mine x'er!
tak for hjælpen!!!


Skriv et svar til: Hjælp til at finde b!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.