Fysik

Resistans

24. maj 2012 af tobl2 (Slettet)

Hej sidder og læser gamelt stof op i fysik da jeg skal til skriftlig eksamen imorgen. I billedet som jeg har oploadet, regner de modstanden ud i en parallel forbindelse. Det giver 0,00625ohm^-1. De skriver at det Dvs. R=160ohm.

Hvordan det?

 

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Billed.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2012 af hesch (Slettet)

Ohm = 1 / Ohm-1.

1 / 0,00625 = 160.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2012 af hesch (Slettet)

Altså, du beregner:

1/R = 1/200 + 1/800 Ohm-1

1/R = 0,00625 Ohm-1

Løs ligningen med hensyn til R


Svar #3
24. maj 2012 af tobl2 (Slettet)

Ok mange tak, kunne ikke lige finde forklaringen


Skriv et svar til: Resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.