Kemi

Molaritet af syre

24. maj 2012 af davidaff (Slettet)

Hej, håber nogle kan hjælpe mig med denne opgave:

37,2 ml af 0,156 M KOH behøves for at neutralisere 23,0 ml H2SO4-opløsning. Hvad er molariteten af syren?

Jeg har forsøgt med denne formel: c1*V1=c2*V2 men det giver ikke det rigtige, da facit skal være 0.126 M

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

Husk at svovlsyre er diprot.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2012 af mathon

                           
                                             H2SO4   +  2 KOH   --->   K2SO4   +   2 H2O
 

             stofmængdeforhold
                                                              H2SO4 : KOH = 1 : 2 = 0,5 : 1

                                            n(H2SO4) = 0,5·n(KOH) = 0,5·(0,0372 L)·(0,156 mol/L) = 0,002902 mol

   syrens formelle
   koncentration
er
                                            c(H2SO4) = n / V = (0,002902 mol) / (0,023 L) 0,1262 M
 

 


Svar #3
24. maj 2012 af davidaff (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!:)


Skriv et svar til: Molaritet af syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.