Matematik

please hjælppp

25. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Jeg forstår inteeet :(

Vedhæftet fil: dlfkdlf.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er to adskilte opgaver. Den ene drejer sig om de to vektorer a = [-1;2] og b = [3;4], hvor man skal finde vinklen mellem de to vektorer.

Den anden drejer sig om tre punkter A(10,2) , B(4,7), og C(11,4), hvor man skal finde vinklen mellem de to vektorer AB og AC . Her beregner man først vektorerne AB og AC ud fra de opgivne punkter.

Benyt, at vinklen v mellem to vektorer a og b kan beregnes ved

cos(v) = ab / (|a||b|)


Svar #2
25. maj 2012 af LW09 (Slettet)

så første opgave:


 a1*b1+a2*b2

(-1)*3+2*4 -:S ??
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er første skridt på vejen.


Svar #4
25. maj 2012 af LW09 (Slettet)

okay så = 0+8, så skal man nok bruge pythaporas

=64, kan ikke komme videre... :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er umuligt at følge, hvad du laver, når du ikke forklarer det nærmere. Med de givne vektorer a og b skal man beregne

cos(v) = ab / (|a||b|)

Heri indgår skalarproduktet ab og de to vektorers længder |a| og |b| .


Svar #6
25. maj 2012 af LW09 (Slettet)

er a*b

0*8/

hvordan skal man beregne længden


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt. Du er jo selv startet på skalarproduktet:

ab = a1·b1+a2·b2 = (-1)·3+2·4 = ...

Det skal så regnes færdigt.

Dernæst benytter man ganske rigtigt Pythagoras til at beregne længden af en vektor:

|a| = |[a1;a2]| = √(a12 + a22)


Svar #8
25. maj 2012 af LW09 (Slettet)

a•b = a1·b1+a2·b2 = (-1)·3+2·4 = 5

|a|= |(-1)|;2]| = √(-1)^2+2^2)= ..

korrekt?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt. Fortsæt nu selv.


Svar #10
25. maj 2012 af LW09 (Slettet)

|a|= |(-1)|;2]| = √(-1)^2+2^2)= 2

så finder jeg b 

|b| =|[ 3;4)|=√(3)^2+4^2)= 5

så finder jeg vinklen

2/5=66,42 grader

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er ikke korrekt. Udregn først cos(v) korrekt, og bestem så vinklen af

v = cos-1(cos(v))

Din udregning for |a| er ikke korrekt.


Svar #12
25. maj 2012 af LW09 (Slettet)

er min udregninf for b korrekt??

a = 3 så,

Jeg føler virkelig at jeg er heelt ud af den :S


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, |b| = 5 , men udregningen for |a| er ikke korrekt. Du har jo selv skrevet udtrykket op; tilbage er at udregne tallene uden at smide led væk:

|a| = √(-1)2 + 22) = √(1+4) = √5


Svar #14
25. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Maple udregnede den også til √5, men jeg var usikker på om det var 5 eller 2,23???,

Men jeg forstår stadig ikke hvordan vinklen skal udregnes du har givet mig formlen , men er sgu stadig lost :(


 


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det er hverken 5 eller 2,23 , men √5 . Du skal jo så indsætte de beregnede størrelser i formlen

cos(v) = ab / (|a||b|) ,

hvor ab = 5 , |a| = √5 , |b| = 5 . Så er cos(v) = 1/√5 , og v = cos-1(1/√5) = ...

Det ser ud til, at du allerede har den samme opgave kørende i en anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1197345 , hvor du også har fået udførlig hjælp. Der er ingen grund til at starte den samme opgave i flere tråde.


Svar #16
25. maj 2012 af LW09 (Slettet)

0,44721359549995793928183473374626

invcos=63,4349

Mit maple program har regnet det ud, kan det passe


Svar #17
25. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Jeg forstod nemlig ikke meget af det han skrev.. Nu når du har forklaret opgaverne har jeg fået styre på det hele :) tusind tak, og jeg skal nok lade være med at oprette to tråde


Brugbart svar (1)

Svar #18
25. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, det er korrekt for vinklen. Vinklen skal dog angives med grad-tegn.


Svar #19
25. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen, jeg er virkelig taknemmelig!!! :)


Skriv et svar til: please hjælppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.