Matematik

Vinkler og længder

26. maj 2012 af guzbak

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/110518_1stx111_MAT_A.ashx

jeg sidder fast i opgave 9.

a) får jeg til s = 3,14 , men jeg forstår ikke hvilken vinkel w er? Er det bare 90 grader ??

b) Ved ikke hvordan man gør. Det er underligt at der står 3,0 m og derefter 3,92m på begge sider af dette tal...


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er den korrekte værdi for s til 2 dec. Man angiver latid det eksakte resultat før en beregnet talværdi.

Vinklen w er den spidse vinkel i trekanten til højre for rektanglet, mellem den lodrette sorte linie og den lidt skrå røde linie. Vinklen er vinkel i en retvinklet trekant, hvor man kender den ene katete, om den anden katete beregnes ud fra længde af liniestykket s, der lige er blevet beregnet.

b) Du har ikke forstået tegningen. Målene angiver sidelængderne i en af de otte ligebenede trekanter, der tilsammen udgør den 8-kantede grundflade. De to af siderne har længden 3,92m og grundlinien har længden 3,0m.


Svar #2
29. maj 2012 af guzbak

Så w = 82,9 ?
 

og b) 47,04 ?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Vinklen w er en lille vinkel, bestemt ved

tan(w) = (3,53 - s)/2,5 .

Jeg finder w = 8,89º .

b) A = 8·(1/2)·3,0·√(3,922 - (3,0/2)2) = 43,46m2


Svar #4
29. maj 2012 af guzbak

Jeg fik to vinler ud af det, så det kan være det er den anden? Den blev i hvert fald 7,09 hos mig. Men det er fordi #1 forklarede at jeg skulle bruge s. Hvis jeg bruger 2,5m, som du også har gjort, får jeg samme resultat. Men hvilken måde er den rigtige fremgangsmåde??

 

 

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det var jo meningen, at du skulle læse (og forstå) forklaringen i #1. Jeg skrev kun, at man skulle benytte den beregnede værdi for s ved beregningen af w. Den anden katetes længde er jo 3,53 - s , som det også fremgår af #3.


Svar #6
29. maj 2012 af guzbak

Hov, havde ikke engang sæt det også var dig der havde skrevet nr. #1 :)
Jeg forstod også det hele, misforstod bare det med den ene katete skulle være 2,5.
men det giver jo også mening når de er parallelle med hinanden... tak for hjælpen, igen! ;-)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Vinkler og længder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.