Matematik

Formlen for a i en potensfunktion

26. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Disse 2 formler for a bliver begge brugt? 

 

log(y2) - log(y1) / log(x2 -log(x1)

og log(y2/y1) / log(x2/x1) 

Kan man bruge begge? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2012 af mathon

 det er én og samme formel
 med en logaritmisk omskrivning
                                                                       log(a) - log(b) = log(a/b)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er jo samme udtryk. Man benytter en regneregel for logaritmer fra den ene til den anden:

log(a/b) = log(a) - log(b).

Der skal dog benyttes parenteser i det første udtryk:

a = [ log(y2) - log(y1) ] / [ log(x2) - log(x1) ]

   = log(y2/y1) / log(x2/x1)


Svar #3
26. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Så når man skal bestemme formlen for a:

Så kan man sagtens gå ud fra log(y2 - log (y1)) /log(x2 - log(x1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2012 af mathon

    Ja
                    a = (log(y2) - log(y1)) / (log(x2) - log(x1))


Svar #5
26. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Tak.. :)


Skriv et svar til: Formlen for a i en potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.