Matematik

GENNEMSNITLIG ÅRLIG RENTE.

26. maj 2012 af marieholstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen.

Jeg er lidt forvirret over hvad den gennemsnitlig årlig rente er?

- er der en der kan give mig formlen for det, og gerne et eksempel?

 

Er den gennemsnitlige årlig rente, den gennemtsnitlige procentvise ændring?

eller er det den gennemsnitlig procent?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2012 af LeAnabolica (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2012 af LeAnabolica (Slettet)

Og hvis jeg ikke er helt galt på den, så er det den gennemsnitlige procentvise ændring.


Svar #3
26. maj 2012 af marieholstrup (Slettet)

Gennemsnitlige procentvise ændring defineres på samme måde som gennemsnitlige rente.
- hvis en størrelse procentvise ændring er forskellige fra år til år, så defineres den gennemsnitlige årlige procentvise ændring som den konstante procentvise ændring, der giver det samme slutværdig som de forskellige procentvise ændringer.
1 år. 6,4 %
2 år. 12,4 %
3 år.  - 5,7 %
4 år. 3,8 %

R = 4^ (1+ r1)(1+r2(1+r3)(1+rn)- 1
R = 4 (1+ 0,064)(1+ 0,124) (1- 0,057) (1+ 0,038) – 1 = 0.0402 = 4.02 %
Dvs. virksomhedens omsætning er altså gennemsnitlige steget med  4.02 %

- er det her så rigtigt?

- skal nemlig bruge det til eksamen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2012 af Chantall11 (Slettet)

Ok? Jeg har forstået det sådan at man først udregner den årlige rente  med renteformlen og derefter finder gennemsnittet ved at dividere med antal terminer. Er det helt i skoven?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den gennemsnitlige årlige rente er den faste årlige rente r, der ville have givet den samme rente over de flere år, som der rent faktisk blev givet. I eksemplet med fire forskellige renter r1, r2, r3, r4, skal man derfor løse

(1+r)4 = (1+r1)(1+r2)(1+r3)(1+r4) ,

så den gennemsnitlige årlige rente er

r = [ (1+r1)(1+r2)(1+r3)(1+r4) ]1/4 - 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den fremgangsmåde er ikke korrekt.


Skriv et svar til: GENNEMSNITLIG ÅRLIG RENTE.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.