Fysik

Hjælp til fysik forsøg vindmøller.

28. maj 2012 af Milla97 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad der skal bruges:

Vindmølle

Dynamo (hvis det IKKE er på i forvejen)

Fatninger

Pærer 

Snor 

Lod

Amperemeter

Voltmeter

 Sådan gør man:

1)Opstil vindmøllen hvor der blæser meget.

2) Undersøg om møllen producerer strøm ved hjælp af voltmeter

3) Undersøg ved hjælp af pærerne, om møllen producerer strøm nok til at få dem til at lyse, og hvor mange. 

4) Undersøg hvordan læ påvirker møllens præsentation

5) Diskuter om hvordan I kan gøre møllen mere effektiv

Mit spørgsmål er=

Hvilken type strøm producerer vindmøllen?

Hvor mange watt  producerer møllen ved forskellige vindforhold?

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2012 af jnl123

Det er vel dynamoen der producerer strømmen (ved hjælp af vindmøllen). Men mon ikke det er jævnstrøm - det må du kunne se på dynamoen (DC=jævnstrøm, AC=vekselstrøm)

Hvis du har et antal x-watts pærer som kan lyse samtidigt, så kan du gange sammen og få en anslået effekt


Svar #2
28. maj 2012 af Milla97 (Slettet)

Argh, ok! Jeg værdsætter dit svar rigtig meget! Tusind tak, det har hjulpet min dag! Fortsat god dag! 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2012 af mette48 (Slettet)

Der dannes induktionsstrøm i dynamoen.


Svar #4
29. maj 2012 af Milla97 (Slettet)

Merci ;-)


Skriv et svar til: Hjælp til fysik forsøg vindmøller.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.