Matematik

Hjælp til at løse andengradsligningen x^2 + x −12 = 0.

28. maj 2012 af Matrine (Slettet)

Hjælp til at: 

Løs andengradsligningen x2 + x −12 = 0. a=1, b=1 og c=-12 

jeg ville finde diskriminanten først og dernæst x. 

d= b2-4ac = 12- 4*1*-(12) = ? 

den er uden hjælpemidler og er i tvivl om fortegnene, da jeg kunne forestille mig mit resultat: -49 ikke er rigtigt da opgaver som disse oftest giver 1 eller 2 løsninger. 

En der kan hjælpe mig med at forstå hvordan jeg ganger denne ligning igennem? 

tak. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. maj 2012 af mette48 (Slettet)

d= b2-4ac = 12- 4*1*(-12) = ?

1- (-48)=1+48 = 49 = 72

√d=7


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2012 af jnl123

d = 1^2 - 4*1*(-12) = 49

 

x = ( -b +/-kvrod(d) ) / (2*a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan kan du få -49 som resultat? -4·(-12) = +48 , hvortil skal lægges 12 .


Svar #4
28. maj 2012 af Matrine (Slettet)

tak!


Skriv et svar til: Hjælp til at løse andengradsligningen x^2 + x −12 = 0.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.