Kemi

Formelenhed / Ion

28. maj 2012 af Roflzor12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan forklare mig hvordan reglerne er for at skrive mængderne / ladningen op i ioner? F.eks:

 

NaCl. 

MgCl

Al3SO42-  

Hvordan er reglerne?

F.eks, Natriumsulfat. Natrium afgiver 1 e-, svovl optager 2. Så er det vel NaSO2 man skriver?? 

 

Nogle der kan uddybe?? tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. maj 2012 af studienord (Slettet)

 NaCl 

Na+  Cl-

for at opfylde oktet reglen Na(Natrium) vil gerne afgive 1 elektron i yderste skal og Cl (Klor) vil gerne optage 7 = 1+7 = 8

Na har 11 atomer dvs. 2,8,1 

Cl har 17 atomer dvs. 2,8,7

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. maj 2012 af studienord (Slettet)

Mg 2+ Cl2-


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2012 af mathon

                                          kation                   anion

NaCl                                    Na+                      Cl-             
MgCl2                                            Mg2+                     Cl-
Al2(SO4)3                             Al3+                      SO42-

                
                     iondannelsen kan findes ud fra atomerne i Det periodiske System
dog
                     skal
                                         SO42- forstås som syrerest til den stærke diprote H2SO4

                                                      H2 SO4    +  2 H2O   --->  SO42-   +    2 H3O+

                                                           


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. maj 2012 af studienord (Slettet)

Al2(SO4)3 = Alumunium sulfat


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. maj 2012 af studienord (Slettet)

Natriumsulfat skriver man således:

Na2SO4


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2012 af mathon

se evt

Vedhæftet fil:hovedgrupper.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2012 af mathon

og #2

Mg 2+ Cl2-

skriver man således
                                                Mg2+   2 Cl-      :-)


Brugbart svar (2)

Svar #8
28. maj 2012 af studienord (Slettet)

#2

Typografisk :

:)

Mg 2+    2Cl-


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

#1:

For en god ordens skyld: Na og Cl har hhv. 11 og 17 protoner og dermed samme antal elektroner.


Skriv et svar til: Formelenhed / Ion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.