Fysik

Gynge, antagelser

28. maj 2012 af lunkente (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Det er opgave 3 her: http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/Fysik/100527_fysik_A_stx_opgave.ashx

Der er et billede af en dreng som gynger, hvorudfra vi skal beregne dregens hastighed på det laveste punkt. Mit spørgsmål er om følgende antagelser er rimelige, og om der mangler noget:

Vi ser bort fra luftmodstand og antager at drengen slippes med en starthastighed v_0=0 m/s fra højden dh=0,75 m.

Vi antager at drengens og gynges masse er m(dreng+gynge)= 40 kg og at gyngen er placeret i Danmark eller et sted med samme tyngdeacceleration g=9,82 m/s^2 

Vi antager, at gyngen med drengen er et lukket system => der er energibevarelse:

E_pot = E_kin

m·g·dh=1/2·m·v^2

og herfra kan hastigheden så beregnes.

Er der noget som mangler? :)

Et andet spørgsmål til opgave 2 b) Længden af det rullende fortov findes ved at "tælle tern" under grafen.. altså helt ned til x-aksen? Jeg spørger fordi personerne har en hastighed i forvejen...

Mange tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Det ser rigtigt ud. Normalt vil jeg ikke betegne højden som dh, men blot h.


Svar #2
28. maj 2012 af lunkente (Slettet)

Okay super. Jeg havde tænkt mig "delta"-h, men kunne ikke lige finde symbolet :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2012 af hanjohnson

Vedr det rullende fortov - arealet (antal tern) under en v(t) graf svarer til den tilbagelagte strækning. Det er lige meget om der en begyndelseshastighed - hvis du har en funktion så beregn integralet...

 


Skriv et svar til: Gynge, antagelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.