Matematik

Opg. 11b, matematik A, maj 2012

28. maj 2012 af Khartlev (Slettet) - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med opg. 11b i årets sæt?
http://uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120525%201stx121%20MAT%20A.ashx

Jeg er klar over, at der er svaret på et lignende spørgsmål her: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1197877 , men jeg synes ikke, at det hjælper mig så meget.

Jeg er med på, at vi har et punkt, C(2,-1) og en retningsvektor r = (3,4) for linjen m, og vi ved, at cirklens radius er = 10.

Men hvordan kommer man videre og bestemmer koordinatsættet til skæringen mellem linjen m og cirklen?

 

På forhånd tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2012 af WHiP (Slettet)

To linjer er ortogonale når produktet af deres hældningskoefficienter giver -1, altså a1*a2=-1, du kender her den ene hældningskoefficient og bruger det til at bestemme den anden. Hereftr bruger du at y=a2x+b, hvor du kender x og y for det punkt linjen skal gå igennem.


Svar #2
28. maj 2012 af Khartlev (Slettet)

Super! Efter lidt besværligheder fandt jeg frem til svaret.

Tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2012 af Abduldenstore (Slettet)

Khartlev:

Kan du evt sende mig din besvarelser? :) 


Svar #4
30. maj 2012 af Khartlev (Slettet)

Nej, det kan jeg ikke :)

Men du kan jo prøve at løse problemet selv evt. ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2012 af Abduldenstore (Slettet)

Jeg har løst problemet, jeg var også op i det så ville sidde og sammenligne vores afleveringer. men lige meget.


Skriv et svar til: Opg. 11b, matematik A, maj 2012

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.