Matematik

Haster! Afstand til centrum

25. maj 2012 af knasfunky (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel er givet ved:

 

(x-2)^2+(y+1)^2=100

 

linje l er givet ved:

3x+4y-7=0

 

a) Bestem afstand fra centrum til linjen l?

 

m går gennem cirklenns centrum til linjen l.

 

b) Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linjen m og cirklen?

 

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2012 af SuneChr

a)    Centrum  (2 ; - 1)     radius  10

        Linjen   på normalform    | 3·x + 4·y - 7 | / 5       Indsæt  (2 ; - 1)  for at få afstanden.

  


Svar #2
25. maj 2012 af knasfunky (Slettet)

Tak for hjælpen. 

 

Kan det uddybes med det koordinatsæt? 

 

Er stadigvæk i tvivl?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Dette er så Opg 11 i dagens Mat A STX eksamenssæt, der kan downloades her

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120525%201stx121%20MAT%20A.ashx

I spm b skal man bestemme koordinatsættene til skæringspunkterne mellem linien gennem cirklens centrum, der er vinkelret på linien l med ligningen 3x + 4y -7 = 0 . Vektoren n = (3;4) er en normalvektor til linien l og den vil derfor være en retningsvektor for linien m, der er vinkelret på linien l. Cirklen har centrum i punktet C(2;-1) og cirklens radius er r = 10. Man finder derfor skæringspunkterne P mellem linien m og cirklen ved

OP = OC ± r· n/|n| = (2;-1) ± 10·(3;4)/5 = (2;-1) ± (6;8)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet)

Hvordan kan FOLK gå på nettet? det er jo midt i eksamen- folk snyder! det er unfair for resten af holdet!! Man burde ikke svare på dem ! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet)

Hvordan kan FOLK gå på nettet? det er jo midt i eksamen- folk snyder! det er unfair for resten af holdet!! Man burde ikke svare på dem ! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet)

Hvordan kan FOLK gå på nettet? det er jo midt i eksamen- folk snyder! det er unfair for resten af holdet!! Man burde ikke svare på dem ! 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2012 af Segel (Slettet)

#4

Enig!!!

Men folk der skriver her ved jo ikke om det er en eksamensopgave.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. maj 2012 af Frederikgodt (Slettet)

#3 Jeg fanger ikke helt hvad der sker. Hvor får du formlen fra ? og hvordan skal man tolke resultatet (2;-1) ± (6;8) ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er en kortform for de to punkter

(2;-1) + (6;8) = (8;7) og (2;-1) - (6;8) = (-4;-9)

Man står i centrum og går længden 1 kugleradius i retningen af vektoren n/|n| , så kommer man til det ene skæringspunkt mellem linien gennem centrum parallel med n og kuglen, og går man den samme længde i den modsatte retning, kommer man til det andet skæringspunkt.


Skriv et svar til: Haster! Afstand til centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.