Matematik

N(t)=5000

28. maj 2012 af krededk123 (Slettet)

hvordan løser jeg ligningen N(t)=5000?

Hjælp!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2012 af WHiP (Slettet)

kommer an på hvad funktionen for N(t) er


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2012 af Tyrael (Slettet)

Du må nødvendigvis have nogle flere informationer?


Svar #3
28. maj 2012 af krededk123 (Slettet)

sorry funktionen lyder,at jeg skal finde ud af, hvornår en bakteriekultur indeholder 5000 bakterier. antallet af bakterier N(t) kan beskrives ved en exponentialfunktion N(t)=ba^t

Derved må jeg skulle ændre funktionen til N(t)=5000, men jeg kan ikke finde ud af at isolere t, da jeg skal finde antal timer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2012 af WHiP (Slettet)

N(t)=5000 betyder b*at=5000, her tages log på begge sider hvor du anvender log til et produkt og til en tal i en potens.

log(b)+t*log(a)=log(5000), herefter isoleres t ved at trække log(b) fra på begge sider og dividerer med log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2012 af Tyrael (Slettet)

#4 var hurtigere.

Rent visuelt ser logartimeregnereglen (den andennævnte i #4) således ud:

log(ax) = x·log(a)


Svar #6
28. maj 2012 af krededk123 (Slettet)

Jeg forstår ikke skal jeg sætte tilfældige tal ind ved a og b plads eller hvordan?


Svar #7
28. maj 2012 af krededk123 (Slettet)

jeg ved jo ikke hvad a og b er, så jeg kan da ikke tage log til dem eller hvordan?


Svar #8
28. maj 2012 af krededk123 (Slettet)

det må jo give t=log(5000)-log(b)/log(a). 

Men hvordan får jeg et brugligt resultat ud af det, da jeg hverken kender a eller b?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2012 af WHiP (Slettet)

Der må være en opgave forinden hvor du skulle finde frem til de to værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. maj 2012 af nielsenHTX


Skriv et svar til: N(t)=5000

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.