Kemi

Idealgasligning - omskrivning

28. maj 2012 af LN82 (Slettet)

Jeg skal have fundet den molar masse af en gas og skal derfor have omskrevet idealgasliningen. Jeg syntes den måde min lærer gjorde det var mærkelig og fandt den her på nettet, så er spørgsmålet jo om den er god nok?

 

p*V=n*R*T  ->  n=m/M  ->  p*V=(m/M)*R*T  ->  M*p*V=m*R*T  ->  M=m*R*T/p*V


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Ja, hvis der ved den sidste omskrivning står

M = (m*R*T)/(p*V)


Svar #2
28. maj 2012 af LN82 (Slettet)

Natruligvis, en koger fra min side ;)

 

Tak!


Skriv et svar til: Idealgasligning - omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.