Matematik

Matematik b, maj 2012

29. maj 2012 af LouisL (Slettet)

Hej 

 

Jeg har et par spørgsmål til opgaverne fra maj 2012, matematik b. 

 

Opgaverne kan ses her: http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120525%201stx121%20MAT%20B.ashx

Det drejer sig om opg. 5. Er det rigtig nok at grafen c tilhører 2^x, og grafen 2^-x tilhører grafen a? Ved ikke hvilken begrundelse jeg skal give? 

 

Derudover så er der opgave 6. Jeg får k = 9. Er dette rigtigt? 

 

Opg 8: b) Bestem  AE , så arealet af trekant ABE er 5.

Hvordan skal den gribes an? 

 

Og til sidst opgave 11: a) Bestem for hver blodtype det forventede antal med denne blodtype blandt klinikkens

patienter, når det forudsættes, at nulhypotesen er sand.

Men jeg forstår ikke hvordan man skal regne det forventede antal ud? 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2012 af WHiP (Slettet)

Til 5. x2 er et polynomium så den kan du nemt gennemskue. 2x giver sig selv. 2-x kan du omskrive til 1/2x, funktionen er aftagende, derfor passer den til A.

Til 6. Ja.

til 8b. BE er højden, arealet er givet ved T=½h*g, du kan bestemme længdestykket EC, herefter kan du bruge at 5=½BE*(EC+AE), hvor AE er den ubekendte.

Til 12a. Find det totale antal patienter og benyt den første tabel til at fordele dem. Eksempelvis for blodtype A+:
950*0,37=351,5.


Svar #2
29. maj 2012 af LouisL (Slettet)

Tak for dit svar :-) 

 

I 8.b kan de da passe at AE bliver ca. 2,37? 

 

Kan du også svare på om opg. 7c giver en forskel på ca. 46 %? 

 

Og i opgave 13, hvordan argumenterer man for at arealet af paralellogrammet er T(x)= 4x^2-12x+16? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2012 af WHiP (Slettet)

Jeg kan godt prøve at se på 8b når jeg lige kommer hjem om et kvarters tid.

7c. Hvad er funktionsforskriften?

13a. Benyt arealet af retvinklet trekant: A = (1/2)·b·√(c2 - b2)


Svar #4
29. maj 2012 af LouisL (Slettet)

Tak :) 

Opgave 7c er beskrevet ved "c) Den faktiske årlige udgift var 2,61 mia. $ i 2010. Hvor mange procent er modellens

værdi større end den faktiske årlige udgift?"


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2012 af WHiP (Slettet)

Løs f(t) for år 2010 og kig på de 2,61 mia.


Svar #6
29. maj 2012 af LouisL (Slettet)

Det har jeg gjort, og får f(t) = 3,81346 mia dollar. Men jeg er i tvivl når det skal regnes i %? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2012 af WHiP (Slettet)

hvor mange procent er 3,8 mia større end de 2,61 mia


Svar #8
29. maj 2012 af LouisL (Slettet)

jeg fik det til ca. 46 %. er det rigtig? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. maj 2012 af WHiP (Slettet)

ja


Svar #10
29. maj 2012 af LouisL (Slettet)

Okay tak . 

 

Har du kigget på 8b? 

-Jeg kan stadig ikke se hvordan man skal argumenterer for arealet af paralellogrammet? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. maj 2012 af Sishen (Slettet)

Jeg har også problemer med opgave 8 b. Øv! 


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. maj 2012 af limao (Slettet)

Hvordan har du regnet 7c ud? :)

Jeg får den til 74 % :/


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. maj 2012 af NeFaX (Slettet)

Til 8.b

Benyt jer af formlen T = 1/2*b*c*sin(A). Dette regner arelaet af en vilkårlig trekant med en vinkel og 2 sider. Sæt selv de rigitge tal ind også kan siden findes. 

-Casper


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. maj 2012 af limao (Slettet)

Hvad med opgave 7c? Hvordan renger man den?


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. maj 2012 af NeFaX (Slettet)

#14

Du burger din model til at finde hvad udgifterne var ved år 2010.

Herefter kan du bruge procentregnereglerne til at finde ud af hvor mange procent mere, det svarer til.

Det er (forskellen)/(den mindste af tallende), for at finde hvor mange procent større det er.

- Casper


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. maj 2012 af limao (Slettet)

Er det så rigtigt, at det giver 74%
Jeg har sagt: 2,61/3,49=0,747851 og så gange det med 100? :)


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. maj 2012 af NeFaX (Slettet)

#16 

du bruger formlen forkert det er:

(3.49-2.61)/2,61=0,46 = 46 %

Det du finder er bare forholdet i mellem dem, hvis du forstår ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
30. maj 2012 af LineAaes (Slettet)

Hej - sidder lige og forbereder mig til skr. Mat B i morgen, og har kigget på opgaverne fra den 25. maj 

Er der en, der kan forklarer mig hvordan man regner opgave 6? - er total lost i hvordan man griber den an :s

 


Brugbart svar (0)

Svar #19
30. maj 2012 af NeFaX (Slettet)

#18

Først starter du ud med at finde stamfunktion til funktionen:

f(x) = 5x4+ex => F(x) = x5+ex+k

k, kan være et hvilket som helst tal, men du skal finde den funktion, hvor stamfunktionen går igennem punktet P(0,10)

Så indsæt punktet i stamfunktionen:

10 = 05+e0+k

Isoler k og du har nu fundet stamfunktionen, som går gennem punktet.


Brugbart svar (0)

Svar #20
30. maj 2012 af howimetyourmoth3r (Slettet)

Så svaret ville være: F(x)=x^5+e^x+9?
Kiggede lige med :-)


Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.