Fransk

Stefan-Boltzmanns lov

29. maj 2012 af Sansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.

Stefan Boltzmanns lov: L=A*σ*Teff4

Jeg har tit nogle opgaver hvor man skal finde Lysstyrken L.
Men får kun oplyst Teff4 (og da stefan boltzmanns konstant er en konstant) mangler man ligesom overfaldearealet A.

Hilsen Simone H.


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. maj 2012 af peter lind

Hvorfor i alverden har du anbragt den under fransk ?

Arealet må kunne findes af øvrige oplysninger i opgaven eller der kan spørges efter hvor meget lys, der udsendes fra en arealenhed.


Svar #2
29. maj 2012 af Sansen (Slettet)

Min fejl. Hvordan ændrer man det?

Nej der plejer ikke at være angivet andet end overflade temperaturen. Der plejer at være angivet en radius R, men det kan vel ikke bruges.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. maj 2012 af mathon

jo da
                      A = 4π·R2


Svar #4
29. maj 2012 af Sansen (Slettet)

Hvorfor så jeg ikke den komme? Tak.

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. maj 2012 af mathon

                     P =  ε·σ·A·(T14 - T24)

hvor
        P er strålingseffekten
        ε er emmissionsgraden
        σ er strålingskonstanten 5,67·10-8 W/(m2·K4)
        A er det strålende legemes overfladeareal
        T1 er det strålende legemes absolutte temperatur
        T2 er den absolutte temperatur for det strålende legemes nære omgivelser


Skriv et svar til: Stefan-Boltzmanns lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.