Matematik

proportionalitet

29. maj 2012 af louisææ (Slettet)

Hej alle. 
Er der nogen der kort kan forklare mig hvad proportionalitet betyder? Jeg ved ikke præcist hvordan jeg skal forstå det når jeg læser det i mtematikbøgerne. Jeg tænker altid noget som lineære funktioner som er "afhængige" af hinanden, hmm.....


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

To størrelser x og y er proportionale, hvis forholdet mellem dem er konstant, dvs. hvis der findes en konstant a, så

y = a·x


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2012 af Cerebrum (Slettet)

Hej

Ligfrem propotionalitet betyder at både x og y er stige eller faldende. Fx. er formlen for ligfrempro. y=ax, hvor a er forskellig fra 0. fx 1kg katofler koster 12kr. hermed y=12x, køber du 10 kg koster det 120kr. dermed er x steget med 10 og y med 120.

 

Omvendtpro. kan defineres ved at mens et tal er i tagt med at stige, falder det andet. den har formelen y=b . x-1

fx en bus koster 1600kr. at leje. jo flere der går med til at leje den. desto mindre bliver prisen pr. person der tager med. Hermed jo højere x bliver desto mindre bliver y.

 

håber det hjælper.

 


Svar #3
30. maj 2012 af louisææ (Slettet)

nu forstår jeg :) tak skal I have!!


Skriv et svar til: proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.