Matematik

Hvad betyder a + b? ( i lineær/eksponentiel/potens funktion)

30. maj 2012 af Maroccain1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej (:.

Jeg skal snart op til matematik eksamen og vil gerne have styr på de sidste ting.

Jeg har været igennem flere opgaver som har spørgsmålet:

Hvad betyder a og b.

F.eks y = 200x + 20 hvor x er antal år efter 1993 og y er antal pomfritter.

 

hvor ved jeg fra hvad de betyder udover det som står for x og y?

 


Svar #1
30. maj 2012 af Maroccain1 (Slettet)

Altså ikke hældningstal og begyndelsesværdi, det har jeg styr på. Hvis i kigger på eksemplet, vil i nok forstå hvad jeg mener.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2012 af NejTilSvampe

Forstår ikke hvad du mener nej.

a er raten for hvor meget antallet af pomfritter stiger per år.

b er antallet af pomfritter ved år 1993.


Svar #3
30. maj 2012 af Maroccain1 (Slettet)

Hvordan vil du sige det i en hel sætning. I en sammenhæng 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2012 af jnl123

y = 200x + 20

(a=200 og b=20 i den generelle formel for en lineær funktion y=ax+b)

 

hvis du ser det som en graf, så er det en ret linje som skærer y-aksen i b (dvs. i 20) og y stiger med a (dvs med 200) hver gang x stiger med 1 - altså hvis man går 1 til højre på grafen, så skal man gå 200 op


Svar #5
30. maj 2012 af Maroccain1 (Slettet)

#4 der ikke helt det jeg mener. men du vil nok kunne forstå mig med denne opgave jeg har fundet frem:

y =3,5x + 955

a) Hvad fortæller tallet 3,5 om sammenhængen mellem tryk og temperatur i beholderen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2012 af jnl123

hvis y =tryk og x=temperatur så betyder det at trykket stiger med 3,5 hver gang temperaturen stiger med 1 (eller falder for den sags skyld)

955 betyder at hvis temperaturen er 0 så er trykket 955


Svar #7
30. maj 2012 af Maroccain1 (Slettet)

hvor ved du fra om x er 0 eller 1 eller hvilket tal der nu skal stå. er det noget man selv bestemmer


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2012 af NejTilSvampe

#7 - læg tryk på HVIS temperaturen er 0 så er trykket 955.


Svar #9
01. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

y = 6410 * 1,06x , hvor y er antal elever i 9 klasse på efterskolen, og x er antal år efter 2000. 

 

a) Hvad fortæller tallene 6410 og 1,06 om antal elever i 9. klasse på efterskole? 

 

ved ikke hvad de betyder. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. juni 2012 af nielsenHTX

#9

betyder at i år 2000 (x=0) var der 6419 elever i 9 klasse på efterskolen  (b-værdien)

a=1+0.06

tænk på rentes regning. a=1+r     her er r=0,06 altså stiger antallet af elever i 9 klasse som er på efterskolen med 6% om året.  

 


Svar #11
01. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

Så hver gang jeg får sån en opgave, så skal jeg bruge rentes regning når det gælder a. ? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. juni 2012 af nielsenHTX

#11 ja når der er tale om en eksponentiel funktion altså på formen f(x)=bax


Svar #13
01. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

Hvad med når det gælder en potens funktion. 


Svar #14
01. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

og når det gælder en lineær funktion. er der så nogle regler såsom i eksponentiel funktion.


Svar #15
02. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

??


Skriv et svar til: Hvad betyder a + b? ( i lineær/eksponentiel/potens funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.