Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

pris og mængde vha langsigtet omkostningsfunktion

31. maj 2012 af mf071273 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har svært ved denne opgave:

Antag at virksomhedens langtsigtede omkostningsfunktion kan skrives som:

TC(q) = 0,1q3-2q2+20q

Hvad bliver markedsprisen og den udbudte mængde for den enkelte virksomhed på langt sigt?

 

Hvad gør jeg? 

Mit forslag er,  at LMC=P. Derfor vil jeg differentiere funktionen. Det bliver så:

0,22-2q+20

Herefter sætter jeg det lig med nul for at finde q og finder, at q=10.

Men hvad gør jeg nu? Hvis jeg indsætter 10 på q's plads i de ovenstående funktioner får jeg nogle mærkelige resultater.

Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2012 af Walras

Du differentierer også mærkeligt.. Der er to fejl i din differentiation.


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. maj 2012 af Haider7


På langt sig er ligevægtsprisen LAC. Man dividerer derfor TC med Q for at finde LAC,
Vi skal skal så finde minimum af dette og differentierer derfor og så sætter = 0 og får en Q - værdi.
Den Q værdi du får ud er den mængde virksomheden vil udbyde.

For at finde markedsprisen indsættes den fundne Q i LAC(minimun), da markedsprisen på lang sigt er lig LAC(min).


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. maj 2012 af fallesen (Slettet)

Ja - opdagede selv fejlen mht differentiering umiddelbart efter, at jeg havde lagt spørgsmålet op.

Den rigtige er selvfølgelig mc= 0,3q2-4q+20

Ved at sætte MC=TC/Q fandt jeg ud af, at q=10, men hvordan beregner jeg prisen herfra? Jeg har jo ikke nogen efterspørgselsfunktion at gå ud fra....

 

Har i nogen ideer?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juni 2012 af Haider7

Du skal finde Q ved at finde minimum af ATC eller LAC. Se hvad jeg har skrevet ovenfor..


Skriv et svar til: pris og mængde vha langsigtet omkostningsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.