Matematik

return to scale

01. juni 2012 af freak_haha (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Q(K,L)=2K^0,5L
 er denne funktion kendetegnet ved increasing, decreasing eller constant returns to scale... kan ikke rigtig forstå hvordna man beregner det.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2012 af jnl123

 

Q(a*K,a*L) = 2 * (a*K)^0,5 * a*L = a*Q(a*K,L)

 

For 0<a<1:    Q(a*K,a*L) = a*Q(a*K,L) ≠ a*Q(K,L). Derfor er det ikke constant returns to scale

For a>1:        Q(a*K,a*L) = a*Q(a*K,L) > a*Q(K,L). Derfor er det increasing returns to scale (og ikke decreasing)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2012 af okerne (Slettet)

For constant return to scale skal det gælde, at hvis du øger begge inputs med faktor t, så vil outputtet også øges med faktoren t. 

 

Q(tK,tL)=t*Q(K,L)

Hvis du øger begge output med faktor t, så vil outputtet øges med en faktor mindre(større) end t, hvis der er tale om DRS (IRS).

Q(tK,tL)=ta+b*Q(K,L)

a+b<1 (a+b>1)

I dit tilfælde:

 

Q(tK,tL)=2*(tK)0.5*(tL)1

              =2*t0.5*K0,5*t1*L1

 

og ved hjælp af potens regneregler, kan vi samle udtrykkerne med t

 

Q(tK,tL)=2*t0,5+1*K0.5*L

              =t1,5*Q(K,L)

Så der er tale om IRC


Skriv et svar til: return to scale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.