Matematik

Hjælp til forståelse af bevis om vektor

01. juni 2012 af sarahmuss

Nogen der vil kigge på det vedhæftet og forklare mig beviset?

Især det med basisvektor j er = basisvektor i

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2012 af jnl123

Det må være meningen at der skal stå at:

j er vinkelret på i

 

Så er de 2 vektorer a og b i dit definerede koordinatsystem:

a = (|a| · i, 0 · j) = (ax · , ay · j)

b = (|b*cos(u)| · i, |b*sin(u)| · j) = (bx · , by · j)

(dvs det er koordinater i hhv. i's retning og j's retning og ikke en brøk som det ser ud til i dokumentet)

 

og så siger man:

a*b = (ax*bx) + (ay*by) = ?


Svar #2
01. juni 2012 af sarahmuss

tror du det? kan nemlig slet ikke forstå hvorfor det skal være lige med, men det er det som står i bogen...


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2012 af jnl123

der står ikke f.eks:

j = i

 

⊥  betyder at de er vinkelrette på hinanden


Svar #4
01. juni 2012 af sarahmuss

der står vektor j= ahat af vektor i...

har lige lagt mærke til det ahat, er det så også vinkelret?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2012 af jnl123

ja ahat er "tværvektoren" af a. Dvs. den er vinkel på a (90 grader mod uret) :)

 

Hvis

a = (a1, a2)

så er

ahat = (-a2, a1)


Svar #6
01. juni 2012 af sarahmuss

aah okay, tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Hjælp til forståelse af bevis om vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.