Matematik

Lille forklaring på det, ikke udregning

02. juni 2012 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: A-niveau

Pa figuren ses en retvinklet trekant med kateterne a og a +1 . Bestem
for a = 3 længden af hypotenusen, og bestem a, nar længden af
hypotenusen er 13.

 

Jeg har lavet opgaven, og ved at "a" ikke kan reduceres yderligere, og derfor bruger man formlen for diskriminant og rødderne til at løse opgaverne, hvorfor i alverden går man over til andengradspolynomier? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Pythagoras. Kaldes hypotenusen c, har man

c2 = a2 + (a+1)2

Indsæt a = 3 og beregn c.

Hvor c er givet, c = 13, får man en 2.-gradsligning i a :

2a2 + 2a + 1 = 13


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2012 af jnl123

 

a^2 + (a+1)^2 = h^2

 

i den første opgave: indsæt a=3 og isoler h

i den anden opgave: indsæt h=13 og løs for a (her er det en andengradsligning med a som ubekendt, dvs der er 2 løsninger)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er korrekt, at 2.-gradsligningen har to løsninger, men opgaven har kun een løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2012 af jnl123

#3

men er det ikke sådan at løsning 2 er:

-a-1

så den anden katete bliver:

(-a-1)+1 = -a

så det egentlig bare giver den samme løsning med negativ fortegn (og byttet om på de 2 kateters længder)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, men løsninger med negative værdier må jo forkastes som længder for en katete i en trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2012 af jnl123

#5

okay, enig


Skriv et svar til: Lille forklaring på det, ikke udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.