Matematik

Ligningerne driller:-(

21. september 2003 af Alica (Slettet)
Håber nogen kan fortælle mig hva jeg gør galt, kan simpelthen ikke komme videre med denne ligning.

(3x/2) - (x-2/4) = x+1

(3x/2) - (x-2/4)-1 = x

(3x/2) - (x-2/4)- (4/4) = x

(2(3x)/4) - (x-2/4) - (4/4) = x

(6+2x-x-2-4)/4 = x

(2x-x)/4 = x

x/4 = x

x*1/4 = x

og så sidder jeg fast....


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2003 af SP anonym (Slettet)

Du skal sætte på fælles brøkstreg:
(3x/2) - ((x-2)/4) = x+1
(6x-x-2)/4 = x+1
5x-2 = 4x+4
x=6

Svar #2
21. september 2003 af Alica (Slettet)

Det forstår jeg altså ikke helt. Jeg har sat den på fælles brøkstreg som du sagde, men får altså det her:

(3x/2) - ((x-2)/4) = x+1

2(3x)/2*2 - ((x-2)/4) =x+1

(6x-x-2)/4 = x+1

(5x-2)/4 = x+1

4(5x-2)/4 = 4(x+1)

20x-8 = 4x+4

20x-4x = 8+4

16x = 12

x = 12/16

x = 3/4

så jeg må havde lavet en fejl siden der er så stor forskel i faciterne??

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2003 af MarieBS (Slettet)

Husk en parentes i tredie linie!
Det bliver (6x-(x-2))/4 = x+1 og ikke (6x-x-2)/4 = x+1.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2003 af Niels (Slettet)

Det går galt for dig her

4(5x-2)/4 = 4(x+1)

20x-8 = 4x+4

de 4 du ganger på går jo ud med de 4 i nævneren så du får i stedet
5x-2=4x+4


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2003 af Niels (Slettet)

ja det er også rigtigt hvad MarieBs siger, havde ikke lige set den

Svar #6
21. september 2003 af Alica (Slettet)

ok pyyha, nu har jeg endelig fået det til at stemme... 1000 takker til jer

Skriv et svar til: Ligningerne driller:-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.