Matematik

løse lidt svær ligning

03. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet) - Niveau: B-niveau

... i mine øjne ihvertfald, hehe.

Ligemeget, jeg skal løse en ligning, men har lidt svært ved det, både fordi den involvrerer en brøk og e. Jeg ved ikke rigtig hvor jeg skal starte.

(Jeg har vedhæftet billede af opgaven)

Vh

Vedhæftet fil: Untitled3.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af YesMe (Slettet)

Er det noget med at løse ligningen f(x) = 400 ?

Lommeregner.

... eller start herfra

(442/400) - 1 = 0.185e-0.0243x


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2012 af Andreww (Slettet)

Definer funktionen i dit CAS program som f(x):= osv osv.

Nu kan maskinen selv regne f(10), - du skal bare skrive det!

solve(f(x)=400,x)

 

Når x går mod uendelig, så bliver 0.185 . e-0.0243 uendeligt lille, der vil tilbage stå 442/1+"noget uendeligt lille"


Svar #3
03. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet)

#1 mange gange tak, det var lige det jeg havde brug for

#2 hvordan skriver jeg sådan et regnestykke op?


Skriv et svar til: løse lidt svær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.