Kemi

Reaktionsorden

04. juni 2012 af Marie8000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

(1.ordens) Hvorfor er løsningen til differentialligningen -(d[X]/dt)=k*[X] --> [X]=[X]0*e^(-k*t)

og for 2.ordens: -(d[X]/dt)=k*[X]^2 --> 1/[X]=k*t+1/[X]0

(Når der står nul bagved mener jeg startkonc.)

 

Håber, at der er en, der kan hjælpe. På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2012 af 012343210

-dx/dt=k*[x]

1/[x] dx/dt = -k

xx01/[x] dx=∫0t-k dt

ln[x]-ln[x0]=-k*t

ln[x]=-k*t+ln[x0]

[x]=exp(-k*t)*[x0]

 

Sammen teknik med 2 ordens, prøv lige selv først ellers skrive:)


Skriv et svar til: Reaktionsorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.