Matematik

Eksamensæts resultater Juni 2012???

04. juni 2012 af stridsvendsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Jeg har været til HF skriftlig matematik b eksamen i dag, og jeg kan simpelthen ikke vente med at se, hvordan det er gået...

Er der nogen, der kender nogen steder på nettet, hvor resultaterne er blevet lagt ud for HF matematik B eksamen d.4.62012?

Tak for jeres til.

Mvh Astrid.

 


Svar #2
04. juni 2012 af stridsvendsen (Slettet)

Hej Andersen11.

Det er resultaterne fra opgavesættet jeg søger.

Jeg har lavet alle opgaverne i dag til eksamen. Ville bare gerne vide om det var rigtigt det jeg har lavet:)  


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2012 af allan_sim

Kortfattede svar efter en hurtig gennemregning. Jeg tager forbehold for regnefejl:

1) 3a+4 og 2x3

2) y=1200*1,27x

3) f'(x)=3x2-8x

4) 1 og 2 er korrekte.

5) y=27

6) 2x4+k

7a) Produktion falder med 4,64 milliarder m3 om året og var på 217 milliarder m3 i år 2008

8a) a=1,061

8b) T2=11,76, så antallet af unge med SU-gælsproblemer fordobles ca. hvert 12. år.

9a) |AC|=8 og A=36,9º

9b) |AE|=2,0 (afrundet)

9c) 3,83 m2

10a) 16

10b) 26,6%

11a) A=2,677

12a) 11,8º

12b) f'(5)=0,99,dvs.temperaturen vokser med knap 1º pr. minut

13a) f(8)=286,5

13b) Mellem 10 og 22,25 ton

13c) 15,97, dvs. ca. 16 ton


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Kun en lille bemærkning til 1) Det andet svar skal være 2x3 , x ≠ 0 . Forbeholdet her er væsentligt.


Svar #5
04. juni 2012 af stridsvendsen (Slettet)

Mange tak for jeres svar.

Kan se at jeg ikke har gjort det helt skidt:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2012 af MadsHansenj (Slettet)

jeg har svaret rigtigt på 12 ud af 21.
hvor meget tror i jeg får?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2012 af Quliam (Slettet)

12*10=120 måske 7 men kig her:

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Studieretninger-og-fag/Studentereksamen-(stx)/Fag-paa-stx/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF09/Fagene/090918_standardomregningsskaler_helhedsintryk_hf_hfe_stx.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juni 2012 af MadsHansenj (Slettet)

Kan man får point hvis man formulerer svaret rigtigt, og resultat fer orkert.
f.eks. opgave 1. Har jeg skrevet formel osv rigtigt. men resultat forkert. Den gi´r : a-4. :D

og opgave 7 a) kan man ikke også sige at 217 er startværdi.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juni 2012 af Joggen (Slettet)

Jeg har uploadet mine svar på opgavedelen med hjælpemidler her: http://goo.gl/9Jk8t

Jeg mener selv at jeg ligger til et 12-tal, eller i hvert fald til mindst 10. Men jeg var meget i tvivl i Opgave 13b, om de efterspurgte et interval, eller en maksimum produktion af ton, hvis omkostningerne skal være under 250 kr. pr. ton.

Derfor har jeg givet begge svar, som i kan se i min opgave. Hvordan vil i mene spørgsmålet 13B kan besvares bedst muligt? Og hvordan skal spørgsmålet forståes?

Opgave sættet kan ses her: http://goo.gl/Lqklw


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. juni 2012 af rosake27 (Slettet)

Hej:

Det er også vigtigt, at man skrev en tekst til hver spørgsmål, og en konklusion. Jeg ved ikke, hvordan de deler pointerne.

Jeg har f. eks., svaret i spørgsmål 13b, noget lidt forskelligt end brugeren allan_sim, og måske er mit svar forkert. Jeg fik 3 resultater for "x": x= (negativ tal, kan ikke huske præcist), x= 10, og x=22,2. Spørgsmålet var at finde en produktion i ton, hvis omkostningerne skulle være 250 kr.  Jeg havde undersøgt i x= 10, og x= 22,2, ved at indsætte tallene i funktionen. Jeg fik at omkostningerne var præcist 250 kr., hvis x=10, men jeg fik at produktionen var 249,4 kr, hvis x= 22,2. Så mit svar til sidst var, at x= 22, hvis omkostningerne skulle være mindre end 250. kr.

Jeg har svaret de andre spørgsmål,  lige som brugeren allan_sim, dvs, at jeg fik det samme i mellemregningerne.

Hilsen

Kelly


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. juni 2012 af Joggen (Slettet)

Hej Kelly,

Når du får x til at være 22,2 er det fordi du har afrundet, hvis du ikke havde brugt det afrundet tal ville de være præcis 250 begge to. Du kan derfor ikke bruge din argumentation til at sige at tallet må være 22,2 fordi den er under 250.

Har du set min Opgave 13B?

 

Mvh Joggen


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. juni 2012 af rosake27 (Slettet)

Hej Joggen

Jeg kan ikke åbne dit svar fra den link du har oplyst. Du har ret mht, svaret. Jeg er næsten sikker, at jeg havde begået en fejl. Jeg håber ikke, at de trækker mange point fra det svar. Jeg har også ødelagt spørgsmålet 6, fordi jeg glemte,at et ubestemt integral skal have "k". Jeg ved ikke, hvor mange point de trækker fra min opgave :(. Jeg er næsten sikker, at jeg får et 10.


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. juni 2012 af Joggen (Slettet)

Har lagt opgaven herind, du kan finde den her: (Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. juni 2012 af rosake27 (Slettet)

Mange tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. juni 2012 af bach91 (Slettet)

Kan se jeg har svaret fuldstændig forkert på Opgave 5 og 6 i 1. del..

Ellers er resten rigtigt i forhold til de løsninger der ligger her.

 

Vil jeg så cirka ligge på en 10'er tror i?  

 

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. august 2012 af l0uisen (Slettet)

Hej, jeg har fået eksamensopgaven som en aflevering men da det er noget tid siden jeg sidst havde matematik har jeg desværre problemer.

Er der nogen som kan hjælpe mig med hvordan opgave 9 løses? synes jeg har prøvet alt for at komme frem til overstående resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #17
16. august 2014 af 123434 (Slettet)

Hvordan løses 13, b og 13, c?


Brugbart svar (0)

Svar #18
16. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

13 b) Man skal løse uligheden f(x) < 250 , for 5 < x < 25 , dvs

        x3 - 30x2 + 150x + 500 < 0 , 5 < x < 25 .

Man skal derfor starte med at løse ligningen

        x3 - 30x2 + 150x + 500 = 0 , 5 < x < 25  .

Man ser, at x = 10 er en rod i polynomiet, hvorfor vi har faktoriseringen

        (x - 10)·(x2 - 20x - 50) = 0 , 5 < x < 25 .

Polynomiet har derfor de tre rødder, x = 10 , x = 10 + 5·√6 ≈ 22,247 og x = 10 - 5·√6 ≈ -2,247 . Polynomiet af 3. grad har 3 forskellige rødder. Når vi begrænser betragtningerne til intervallet ]5;25[ , er det derfor negativt i intervallet ]10 ; 10+5·√6[ .

I 13 c) skal man løse ligningen f '(x) = 0 i intervallet ]5;25[ , dvs

        x3 - 15x2 -250 = 0 , 5 < x < 25 .

Hertil benyttes et CAS-værktøj.


Skriv et svar til: Eksamensæts resultater Juni 2012???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.