Matematik

Hjælp til finansiering/ annuitets lån

04. juni 2012 af jessicafatima0 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 

Hej jeg sidder med en opgave som jeg ikke ved hvordan som skal løses derfor vil der være en stor hjælp hvis I hjalp mig med at løse opgaven for trin til trin.

Opgaven lyder på
En lejlighed købes for 1.500.000 kr. Værdien af lejligheden forventes at vokse med 2 % om året.

a) Bestem en forskrift for den funktion f , der angiver den forventede værdi af lejligheden x år efter købet.

b) Beregn den forventede værdi af lejligheden 6 år efter købet.

Ved købet optages et lån på 80 % af lejlighedens købesum. Lånet tilbagebetales over 30 år (120 kvartaler) med en fast ydelse hvert kvartal. Renten er 1 % pr. kvartal. Første ydelse betales et kvartal efter lånets optagelse.

c) Hvor stor er ydelsen pr. kvartal?

Håber I kan hjælpe mig med opgaven.

På forhånd tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2012 af jnl123

a)

f(x) = 1.500.000*(1+0,02)^x

(rentes rente - formel)

 

b)

indsæt x=6 i f(x)

 

c)

kvartalsydelse = (1.500.000*0,8)*0,01 / (1-(1+0,01)^-120)

(formel for annuitetslån med 120 terminer)

 


Skriv et svar til: Hjælp til finansiering/ annuitets lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.