Matematik
Beregn integralet
Kan nogle forklare hvordan dette beregnes? :)
∫20 (3x^2-10x)dx
Svar #1
05. juni 2012 af WHiP (Slettet)
Jeg går ud fra du har lært hvordan man integrere:
∫(3x2-10x)dx=x3-5x2+c
Når du skal udregne integralet i delen uden hjælpemidler så forventes det at du skriver:
∫02(3x2-10x)dx=[x3-5x2]02=(23-5*22)-(03-5*02) <=>-12
Da arealet under kurven ikke kan være negativt udligner med ved at sætte et minus foran integralet således at¨:
-∫02(3x2-10x)dx=12
Arealet under kurven er derved 12.
Svar #2
05. juni 2012 af JKaram (Slettet)
Lige for at præcisere så er svaret -12 og ikke har noget med et areal at gøre.
Karam
Skriv et svar til: Beregn integralet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
