Matematik
ligninger..
30. august 2005 af
sporty-piiie (Slettet)
hjælp. vi sider lige og laver en matematik afleveringer og har problemer med disse to opgaver, håber nogle gider hjælpe???
d(x)=2*kvadratrod(x^2+16)+6-x
Bestem den værdi af x, for hvilken d(x) er mindst mulig!
-------
ligning for parablen p: y=x^2-8x+15
Ligning for linie l: y=ax-(4a+2)
Bestem de værdier af a for hvilke parablen P og linien l har netop ét punkt fælles.
------
d(x)=2*kvadratrod(x^2+16)+6-x
Bestem den værdi af x, for hvilken d(x) er mindst mulig!
-------
ligning for parablen p: y=x^2-8x+15
Ligning for linie l: y=ax-(4a+2)
Bestem de værdier af a for hvilke parablen P og linien l har netop ét punkt fælles.
------
Svar #1
30. august 2005 af sontas (Slettet)
d(x) = 2*(x^2+16)+6 -x, du differentierer og sætter denne = 0 dvs d'(x) = 0 og så kan du evt undersøge monotoniforhold for at argumentere for dette min.
du ved at, hvis d = 0 er der netop en løsning til en andengradsligning(eller en rod) til en parabel.
ax -(4a+2) = x^2-8x+15 og så bestemmer du a så d = 0
du ved at, hvis d = 0 er der netop en løsning til en andengradsligning(eller en rod) til en parabel.
ax -(4a+2) = x^2-8x+15 og så bestemmer du a så d = 0
Skriv et svar til: ligninger..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
