Matematik
et par opgaver hvor jeg har brug for lidt hjælp
30. august 2005 af
trunte_pige (Slettet)
Hej med jer!
Jeg er igang med en matematik afl. og ville høre om nogle af jer ville hjælpe mig med et par opg??
1)
Funktionen f er bestemt ved, at
f(x)= -x^2 + bx + c, (X£R)
hvor kofficienten b og c er bestemt ved, at grafen for f har toppunktet (-2,4)
Tegn grafen for f
2)
En kugle slippes fra toppen af et tårn, hvorved den udfører et såkaldt frit fald. Samtidig med, at kuglen slippes, startes et stopur. Vi betragter den funktion f, der er bestemt ved at
f(x)m = faldlængeden når faldtiden er x sek.
Fysiske målinger viser at f er bestemt ved at
f(x) = 5x^2, x >= 0
hvor langt falder kuglen på 3 sek? på 6 sek?
Kuglen når jorden efter forløbet af 8 sek. Hvor højt er tårnet?
Et andet tårn har højden 80m. hvad er faldtiden for en kugle der slippes fra toppen af dette tårn?
Jeg ved godt det er en stor mundfuld, men jeg forstår det virkelig ikke (skal siges jeg er sproglig, men har valgt mat i år som højniveaufag) Men altså bare i vil hjælpe mig med noget af det ville jeg blive glad :)
Jeg er igang med en matematik afl. og ville høre om nogle af jer ville hjælpe mig med et par opg??
1)
Funktionen f er bestemt ved, at
f(x)= -x^2 + bx + c, (X£R)
hvor kofficienten b og c er bestemt ved, at grafen for f har toppunktet (-2,4)
Tegn grafen for f
2)
En kugle slippes fra toppen af et tårn, hvorved den udfører et såkaldt frit fald. Samtidig med, at kuglen slippes, startes et stopur. Vi betragter den funktion f, der er bestemt ved at
f(x)m = faldlængeden når faldtiden er x sek.
Fysiske målinger viser at f er bestemt ved at
f(x) = 5x^2, x >= 0
hvor langt falder kuglen på 3 sek? på 6 sek?
Kuglen når jorden efter forløbet af 8 sek. Hvor højt er tårnet?
Et andet tårn har højden 80m. hvad er faldtiden for en kugle der slippes fra toppen af dette tårn?
Jeg ved godt det er en stor mundfuld, men jeg forstår det virkelig ikke (skal siges jeg er sproglig, men har valgt mat i år som højniveaufag) Men altså bare i vil hjælpe mig med noget af det ville jeg blive glad :)
Svar #1
30. august 2005 af vusk (Slettet)
1) grafen vender nedad (sur mund) og når du ved det kan du tegne den. gå 1 til højre på hver side af toppunktet og 1^2 nedad. gå derefter to til højre på hver side af toppunktet og 2^2 ned. osv...
Svar #2
30. august 2005 af trunte_pige (Slettet)
Hmm hvad betyder det når du bruger ^???
når jeg bruger det mener jeg f.eks 1^2 = 1 i anden, hehe hvis det da giver mening?
når jeg bruger det mener jeg f.eks 1^2 = 1 i anden, hehe hvis det da giver mening?
Skriv et svar til: et par opgaver hvor jeg har brug for lidt hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
