Kemi

Molarmasse

06. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

 

Hvordan beregner man en molarmasse af en fedtsyre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2012 af mathon

        
                                        M(CxHyOz) = sum({x,y,z}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol

f.eks.
              stearinsyre = octadecansyre C17H35COOH

                                        M(C18H36O2) = sum({18,36,2}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol = 284,484 g/mol
 


Svar #2
06. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

 

Udfra fedtsyre den med glycerol / fedtsyre. 

 


Beregne en moler masse udfra strukturformel.

1g fedt indeholder 38 KJ/g

M = 800g / mol
N = m/m = 1g / 800g m = 0,00125 mol
38 KJ / 0,00125mol = energi/ mol

 

er det rigtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2012 af mathon

    den gennemsnitlige molmasse af et fedtsyremolekyle,
    når fedtmassen er m

                     m = 3·Mfedtsyre + Mglycerol - 3·Mvand

                     Mfedtsyre = (m - Mglycerol + 3·Mvand) / 3

                     Mfedtsyre = (m - (92,094 g) + (54,045 g)) / 3

                     Mfedtsyre = (m - (38,049 g)) / 3


                     Mfedtsyre = (m/3) - (12,863 g)

                  

  


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2012 af mathon

korrektion

                     Mfedt = 3·Mfedtsyre + Mglycerol - 3·Mvand

                     Mfedtsyre = (Mfedt - Mglycerol + 3·Mvand) / 3

                     Mfedtsyre = (Mfedt- (92,094 g/mol) + (54,045 g/mol)) / 3

                     Mfedtsyre = (Mfedt - (38,049 g/mol)) / 3


                     Mfedtsyre = (Mfedt / 3) - (12,863 g/mol)

 


Skriv et svar til: Molarmasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.