Matematik

gange med brøker.

08. juni 2012 af hehehej (Slettet)

Nogle der kan hjælpe mig med disse brøker

9 1/4 * 16

2 1/5 * 3 1/4

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2012 af SuneChr

91/4·16  =  (9 + 1/4)·16  =  9·16 + 1/4·16

21/5·31/4  =  (2 + 1/5)·(3 + 1/4)  =  ? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2012 af mette48 (Slettet)

21/5·31/4    =[ (2*5+1)/5 ] * [(3*4+1)/4] = 11/5 * 13/4  = [11*13]/[5*4] = 143/20 = 7 3/20

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2012 af canoncanon (Slettet)

(9+1/4)=9*4/4+1/4=(36+1)/4=37/4

37/4 * 16 = 37*16/4 = 37*4 = 28 + 90 = 118

 

2+1/5 = 2*5/5 + 1/5 =11/5

3 + 1/4 =3*4/4+1/4=13/4

11/5 * 13/4 = (11*13) / (4*5) =(13+130)/20 = 143/20

 

Husk (1 1/2) kan forstås som 1*1/2 efter som der ikke står 1+1/2, hvilket i givet fald giver et forkert svar "1 1/2 =1/2"


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

37·4 = 148 , ikke 118 , idet 37·4 = (36+1)·4 = 36·4 + 1·4 = 9·16 + 4 = 144 + 4 = 148 .

11/2 forstås altid som et blandet tal, dvs. som 1 + (1/2) = 3/2 . Mellem talkonstanter, der indgår i et produkt, kan man ikke udelade gangeprikken · .


Skriv et svar til: gange med brøker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.