Matematik

Bevis til Mat B eksamen

08. juni 2012 af jeanluca (Slettet)

Jeg skal bevise når d = 0 i faktorisering. Kan simpelthen ikke se hvordan jeg kommer fra a(x-(-b)/2a)2 til ax2 + bx + c?

Nogen der kan forklare mig det? Jeg bliver sikkert spurgt om det til eksamen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2012 af yo_wassap_guys (Slettet)

Ved ikk om jeg forstår dit spørgsmål.
Vi du finde rødder til en andengradsligning med d = 0 ?
Så kommer svaret her:

ax^2+bx+c = 0      gang med 4 a på begge sider
4a^2x^2+4abc+4ac=0    læg b^2 til på begge sider
4a^2x^2+4abc+4ac + b^2 = b^2     træk 4 ac fra på begge sider
4a^2x^2+4abc+b^2 = b^2-4ac    indsæt d = b^2-4ac
4a^2x^2+4abc+b^2 = d       omskriv første og andet led
(2ax)^2 + 2*2ax*b+b^2 = d       benyt kvadratsætning
(2ax+b)^2 = d

Når d = 0
Nu skal vi løse ligningen (2ax+b)^2 = 0
Her kan 2. potens af et tal (nemlig 2ax+b) kun være 0, hvis tallet selv er 0, så vi får
2ax+b = 0 <=> 2ax=-b <=> x = -b/2a


Svar #2
08. juni 2012 af jeanluca (Slettet)

Tak for dit lange svar og beviset for d og rødderne har jeg lavet. Det jeg ikke kan se logikken i er beviset for faktoropløsning når d = 0: (Jeg har lavet beviset for faktoropløsningen når d er positiv)

 

Jeg kan ikke se hvordan a(x-(-b)/2a)2 er lig med ax2 + bx + c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2012 af yo_wassap_guys (Slettet)

Hvor har du a(x-(-b)/2a)2 fra ? 

 


Svar #4
08. juni 2012 af jeanluca (Slettet)

Nu skriver jeg direkte af fra min mat bog:

 

d=0. Vi skal her udregne a(x-r1)2 ved hjælp af 2. kvadratsætning og indsætter r1 = (-b)/2a)2 og reducere. Vi gennemfører ikke dette, men det viser sig at man får ax2 + bx + c


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2012 af yo_wassap_guys (Slettet)

Jeg kan desværre ikke umiddelbart hjælpe dig :/

Jeg vil råde dig til at skrive dit spørgsmål i en ny tråd, så andre (mere begavede end mig) kan se at der ikke er nogen svar til spørgsmålet :)

Beklager .. 
 


Svar #6
08. juni 2012 af jeanluca (Slettet)

Helt okay. Tak fordi du prøvede at give en hjælpende hånd :)

Fortsat god aften :)


Skriv et svar til: Bevis til Mat B eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.