Fysik
Massefylde
21. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej.
Jeg har nogle problemer med en opgave jeg har fået for.
Opgaven lyder:
I smykker og mønter angives guldindhold i karat. 1 karat er 1/24 af vægten. Rent guld er derfor 24 karat. Resen er som regel en blanding af kobber og sølv, eller måske platin. Massefylden er for guld 19,32 g/cm3, for sølv 10,50 g/cm3 og for kobber 8,93 g/cm3.
a) Et smykke er fremstillet af en legering af guld og sølv. Guldsmeden opgiver at smykket er 18 karat.
Beregn massefylden.
Jeg har nogle problemer med en opgave jeg har fået for.
Opgaven lyder:
I smykker og mønter angives guldindhold i karat. 1 karat er 1/24 af vægten. Rent guld er derfor 24 karat. Resen er som regel en blanding af kobber og sølv, eller måske platin. Massefylden er for guld 19,32 g/cm3, for sølv 10,50 g/cm3 og for kobber 8,93 g/cm3.
a) Et smykke er fremstillet af en legering af guld og sølv. Guldsmeden opgiver at smykket er 18 karat.
Beregn massefylden.
Svar #1
21. september 2003 af Rune G. (Slettet)
Hvis smykket er 18 karat er 18/24 dele af vægten jo guld mens resten (6/24 dele) er sølv. Derfor:
Massefylde = (18/24)*19,32 g/cm3 + (6/24)*10,50 g/cm3 <=>
Massefylde = (3/4)*19,32 g/cm3 + (1/4)*10,50 g/cm3 = 17,12 g/cm3
Massefylde = (18/24)*19,32 g/cm3 + (6/24)*10,50 g/cm3 <=>
Massefylde = (3/4)*19,32 g/cm3 + (1/4)*10,50 g/cm3 = 17,12 g/cm3
Svar #2
21. september 2003 af krelle (Slettet)
Du ved at 18/24=3/4 af smykket er ren guld. altså repræsenterer guldet en masseprocent på 75%. så må resten være sølv(25%).
så ser regnestykket således ud:
0,75*19,32g/cm3+0,25*10,50g/cm3=17,12g/cm3.
Det skulle være facit.
så ser regnestykket således ud:
0,75*19,32g/cm3+0,25*10,50g/cm3=17,12g/cm3.
Det skulle være facit.
Skriv et svar til: Massefylde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
