Matematik

Redegør for differentiation af polynomier

10. juni 2012 af Kristinepaaske (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal op til mdt. matematik i morgen. Og det fremgår i et af mine spørgsmål ''Angiv definitionen af differentialkvotient for en funktion f(x). Udled regnereglerne for differentiation af en sum af funktioner, for differentiation af en konstant gange en funktion og redegør for differentiation af polynomier''

Redegør for differentiation af polynomier? Nogle der kan det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2012 af SuneChr

Da du  h a r  udledt regnereglerne for en sum af funktioner  og for en konstant gange en funktion, er tilbage

(a·xn)' = a·n·xn - 1

Alle leddene i polynomiet kører jo efter samme recept.


Svar #2
10. juni 2012 af Kristinepaaske (Slettet)

Jeg forstår det ikke.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2012 af mathon

hvordan differentierer du

                                    f(x) = 3x4       ?


Svar #4
10. juni 2012 af Kristinepaaske (Slettet)

f'(x)=6x^2 eller hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2012 af mathon

 

                              (3x4) '  =  3 · (x4) ' = 3 · (4·x4-1)  =  3 · 4·x3  = 12x3

.......

hvordan differentierer du

                                    f(x) = 6x5      ?

 

 


Svar #6
10. juni 2012 af Kristinepaaske (Slettet)

(6x5)=6*(x5)'=6*(5*x5-1)=6*5*x4=30x4


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2012 af mathon

hvordan differentierer du

                                    f(x) = k·xn      ?                         k og n er konstanter

 


Svar #8
10. juni 2012 af Kristinepaaske (Slettet)

Ja det ved jeg ikke :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

#8

Af mathons fremgangsmåde i #5 og din egen i #6 følger jo, at

(k·xn)' = n·xn-1 

Sammenlign med 

(3x4) '  =  3 · (x4) ' = 3 · (4·x4-1)  =  3 · 4·x3  = 12x3


Kan du gennemskue mønsteret? :-)


Svar #10
10. juni 2012 af Kristinepaaske (Slettet)

Jeg kan godt se det.. Men hvordan skal jeg forklare det til en mdt. eksamen? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

Hvordan vil du selv forklare det med ord til andre? Prøv evt. at skrive en tekst her, hvor du forklarer det. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. juni 2012 af mathon

 

                     (k·xn)' =k· n·xn-1     konstanten gange eksponenten gange en ny potens med samme rod og
                                                   eksponenten formindsket med 1


Skriv et svar til: Redegør for differentiation af polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.