Matematik

Linær vækst-funktion osv. HJÆLP

10. juni 2012 af Seriya (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg ved godt jeg lyder lidt dum nu, men jeg skal til mundtlig matematik eksamen snart.

Jeg skal forklare lineær sammenhænge og lineær vækst.

Men jeg er i tvivl for er det ikke det samme?

Hvad er forskellen imellem det, og hvad er det vigtige jeg skal vide ?

HÅBER der er nogle der vil hjælpe!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2012 af SuneChr

Med forskriften    y  =  a·x + b     udtrykkes en lineær sammenhæng mellem x og y, som samtidig er lineær vækst.

Specielt når b = 0  udtrykkes ligefrem proportionalitet mellem x og y.


Svar #2
10. juni 2012 af Seriya (Slettet)

Dvs. det er det samme eller hvad?

Der er to spørgsmål:

Lineær sammenhænge

Giv en definition af lineær sammenhæng og redegør for grafen og betydningen af konstanterne a og b. Forklar formlen a=(y2-y1)/(x2-x1)  og vis med eksempel hvordan man bestemmer forskriften ud fra to kendte punkter på grafen.

Lineær vækst

Gør rede for forskrift, graf og betydningen af konstanterne a og b. Forklar vækstegenskaben for lineær vækst og sammenlign med andre vækstformer.

 

Så man skal nogenlunde forklare det samme ved begge spørgsmål eller hvad? :)


Skriv et svar til: Linær vækst-funktion osv. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.