Kemi

Molarmasse af linolensyre

10. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg er meget dårligt til det med molarmasse, så håber en af jer vil hjælpe mig.

 

Hvorledes man kan bestemme molarmassen af en fedtsyre som f.eks. linolensyre.

Vedhæftet fil: l.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2012 af 8745 (Slettet)

Du tæller antallet af de atomer der ingår i molekyler, f.eks. hvis der indgår 5 carbonatomer i molekylet, slåt du atomvægten op i det periodiskesystem, kigger på atommassen (carbonatom=12,0107U dette ganes så med 5) osv..

Det kræver ikke mere end gange og pludse ;) husk at enheden er g/mol

Prøv selv med dit molekyle..


Svar #2
10. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

hvordan finder man massen og stofmængden


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2012 af 8745 (Slettet)

Det er vist gået lidt for hurtigt med min skriveri.. Det må ligee rettes til: slåt=slår, ganges=ganges!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2012 af 8745 (Slettet)

Brug din formelsamling?

n(stofmængden)=v(volumen)*c(koncentrationen)  eller n=m(massen)/M(molarmassen)

ved at isolere kan du finde frem til løsningen..


Svar #5
10. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

Kan ikke finde ud af det overhovdet. ved bare at formlen hedder: 

 

M = m / n 

 

hvor m er massen og n er stofmængde 

 

så spørger jeg nu hvordan man finder de to  


Svar #6
10. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

er det i den periodesystem at man skal finde dem 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2012 af 8745 (Slettet)

Det kan jeg skam ikke hjælpe dig med når du ikke har opgivet flere oplysninger..


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juni 2012 af 8745 (Slettet)

jeg har skrevet at det er i det periodiskesystem du skal slå det op i så ja!


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. juni 2012 af studienord (Slettet)

Der findes molar massen i det periodiskesystem og stofmængden findes ved formelsamling som angives i svaret #4


Skriv et svar til: Molarmasse af linolensyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.