Matematik

Matematik C prøve

11. juni 2012 af OleWulf (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg håber i vil hjælpe mig hurtigst muligt, da jeg skal til mundtlig prøve i mat B imorgen

Mit spørgsmål lyder: Der ønskes en gennemgang af eksponentielfunktioner. Herunder skal du komme ind på, hvordan a og b bestemmes samt funktionens graf. Desuden skal du komme ind på fordoblingskonstant/halveringskonstant.

Kan man bestemme a og b på andre måder end med formlen: x2-x1√(y2/y1)=a

Evt. sildebensmetoden i såfald håber på hjælp!

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af sGregersen (Slettet)

På matematik C-niveau vil det være metoden, du bør benytte dig af. 


Svar #2
11. juni 2012 af OleWulf (Slettet)

men hvordan og det er mat b


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

#2 

Så angiv venligst næste gang at det er et B-niveau og ikke et C-niveau. 

En eksponentiel funktion af typen f(x) = b·ax

Givet to punkter P(x1, y1) og Q(x2, y2).

Derved haves

f(x2) = b·ax2

f(x1) = b·ax1


Disse divideres med hinanden

(f(x2))/f(x1) = (b·ax2)/(b·ax1)

b'erne udlignes

(f(x2)/(f(x1) = (ax2)/(ax1)

Anvender en regneregel (am/an = am-n)

(f(x2)/f(x1)) = ax2-x1

Der divideres, hvorfor der haves

a = x2-x1√(f(x2)/f(x1)) = (Δx)√(Δf)

Nu er beviset for a ført. Find nu selv b. Du vil typisk skulle bevise dette til en eksamen. Regression er en anden mulighed for at bestemme a og b, men det er som hovedregel ikke relevant i en mundtlig eksamenssammenhæng - medmindre spørgsmålet direkte spørger ind til det. 


Svar #4
11. juni 2012 af OleWulf (Slettet)

Tusind tak for svaret!


Skriv et svar til: Matematik C prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.